[qcpnd-directory mode="one" list_id="2854"]
08-680 03 46 | 0707 91 85 61 info@seomedia.se

Val av sökord är en av de viktigaste SEO arbete

Med rätt tänk och strategi ska man välja de mest relevanta sökorden för bästa resultat.

Men hur lyckas man?

Sökord som ger hemsidan det mest förväntade resultaten med nya kunder och ökade försäljningar det är vad företagen vill. Det kan alla som har vissa egenskaper och färdigheter lyckas med att hitta. Tekniskt så är det alltid bra att använda verktyg för att analysera fram de bästa sökorden. Men det är inte hela arbetet även om du hittar de ord som indikerar för mer trafik till hemsidan. Utan vilken svårighetsgrad bör man starta med? Bör man välja de mest svåra orden ur konkurrens faktor? Eller helt tvärtom kanske börja med medelsvår sökord till och med det mest lätta att konkurrera med?

Allt ovan beror helt och hållet på vissa faktorer som kan påverkas positivt med rätt  tänk och självklart med vissa grund kunskaper inom SEO. Låt säga att man söker efter specifik tjänst som ”städ firma Haninge” då har man troligtvis använt ord utifrån egna erfarenheter om man nu inte är insatt i sökordsanalys. Det funkar ju till slut att hitta rätt med olika kombinationer av ord och sökfraser, för användare av sökmotorer. Till och med bildas det trender med sökorden om flera skulle börja använda samma sökord.

Men så fungerar det inte riktigt för hemsidor. För hemsidor gäller ju det att analysera de mest relevanta sökorden utifrån målgruppen man vill ska utföra vissa handlingar. Men ord som har blivit sök trender är väldigt hårda att kämpa med. Olika faktorer har sin roll i hur mycket chans man har att lyckas. Hemsidans SEO, webb serverns optimering, innehållets kvalite med mera.

Dessutom måste man hela tiden fråga sig varför sökmotor bör favorisera din hemsida för det specifika sökordet. Något med din hemsida måste vara unik och ha hög SEO standard, förutom grundläggande krav. Därför är det alltid positivt att berika sin webbplats med relevant innehåll. Speciellt när man har valt sökord med hög sökfrekvens. Beroende på hur hemsidan är ur SEO perspektiv kan man överväga att använda de mest svåraste sökorden eller inte. Självklart har det mycket med att göra med vilka hemsidor som använder samma sökord som du tänkte att använda.

admin

%d bloggare gillar detta: