SEO-analys

SEO-Analys

SEO-analys är grunden för expert SEO arbete. För att kunna kartlägga webbplatsens brister och styrkor utför vi analyser på webbplatsen som vi ska arbeta med.

Från analyser till strategier

Seomedia experter utför analyser på webbplats som ska SEO optimeras. SEO-analys processen är en viktig del av SEO arbetet. Genom att analysera en rad olika faktorer kan man kartlägga webbplatsens behov kring SEO. Analyser som utförs i tidigt skede blir oftast grunden för SEO strategier som SEO experter arbetar utifrån. Det kan förekomma att SEO experter behöver ändra på sina strategier kring sina upplägg när arbete pågår.

 Kartläggning av webbplatsens förutsättningar

En av de viktigaste faktorer för att lyckas med SEO kvalifikationer är att webbplatsen uppnår optimal hastighet. Det är ett krav som Google har för att värdera webbplatsen högt. Optimal hastighet är viktigt att uppnå så att besökare inte lämnar webbplatsen. Kodningar som slöar ner webbplatsen måste kartläggas, webbhotellets skick och andra tekniska egenskaper analyseras och kartläggs för att sedan kunna åtgärda. Alla delar på webben som hör ihop med SEO analyseras.

Marknadsanalyser

Experter påbörjar analyser för att kartlägga marknaden som webbplatsen är inriktad på. Här analyseras konkurrenter och målgruppen som oftast är potentiella kunder eller klienter till våra uppdragsgivare. Det gör man för att kartlägga möjligheterna för uppdrag givares webbplattform.

Sökordsanalyser

Sökordsval för målsidor är avgörande för hur insatserna kring SEO ger effekt. Målsidor är sidor på webbplatsen som ska leda till förväntade mål. Förväntade mål kan vara att besökare utför handlingar som köp, skicka e-post eller ringa till företaget. Sökordsanalyser måste få ta sin tid för att komma så nära som möjligt rätt målgrupp. Seomedia hittar de mest lönsamma sökorden som leder till försäljning. De sökord som hittas är sökord som är säljande med större sökvolymer. Sökordsanalysen är den viktigaste delen för att lyckas leda rätt organisk besök till webbplatsen, som dessutom utför förväntade handlingar.

Tillbaka till Sökmotoroptimering sidan…

Vidare till Offert sidan…