Vad Är SökmotorOptimering ( SEO ) ?

 

Vad Är SökmotorOptimering? Lär dig allt om SEO!

SEO  betyder egentligen Sökmotoroptimering som på engelska heter Search Engine Optimization. 

SEOSökmotoroptimering innebär att man anpassar webbplatsen för internetanvändare

Om du är internetanvändare som använder sökmotor för att hitta det du söker efter, eller om du är webbplatsägare, så spelar det ingen roll hur strukturen för sökmotorer ser ut. Men vad innebär ordet SEO för dig som har en webbplats? Eller för dig som surfar på olika sidor på nätet? För att allt inom SEO hänger ihop för att internetanvändare ska kunna söka och hitta på relevant sätt. Samtidigt som webbplatser ska vara tillgängliga i form av innehåll och funktionalitet ska navigeringen på sidorna vara strukturerade. Du kommer att förstå mycket bättre varför sökmotoroptimering är viktigt för webbplatser, när du har läst klart!

Varför ska man Sökmotoroptimera webbplatsen?
Med dagens tekniska utrustningar ökar även pressen för olika sökmotorer. Det gör att vi webbplats ägare ställs inför nya utmaningar. Även för oss gäller att vara uppdaterad inom många olika områden inom webb och mobil teknologin.
Man skulle kunna kalla det för att sökmotorer optimerar sig själva utifrån behovet som finns bland internetanvändare. Därför ställer sökmotorer stora krav på hur optimeringen ska se ut för webbsidor.

Varje webbplats ska vara lätt tillgänglig genom rätt hastighet, innehåll, relevanta egenskaper och samtidigt vara anpassat för användning med olika enheter. Du ska kunna surfa med din Ipad på en webbsida utan att tekniska faktorer stör dig. Med din mobila enhet ska du kunna handla online, eller läsa texter och titta på videon. Du ska kunna utföra andra handlingar utan att uppleva olika störningar eller begränsningar när du använder din mobila enhet.

Ibland lyckas man gå in på en hemsida som inte är optimerad på rätt sätt. Och då vet man redan i början att man kommer att lämna sidan inom några sekunder. Vi lever i stress samhälle där allt ska gå väldigt fort och därför har vi inte tid för att själv anpassa oss till olika sidor på nätet. Det ska vi inte heller behöva göra. Därför ska innehållet vara lättförståelig och anpassad till din enhet. Vi ska inte anpassa oss till faktorer som orsakats av okunnighet.

Just därför är det viktigt att alla webbplatser ska vara optimerade utifrån de krav som sökmotorer ställer. Sökmotorer vill att webbplatsen ska ha kvalifikationer för att tillgodose användarnas behov och förväntningar!
Webbplatser som inte hänger med i utvecklingen kommer att successivt försvinna ur sökresultatet. Vad det innebär kan det ju inte vara så svårt att lista ut.

Grundläggande kunskaper inom sökmotoroptimering är viktigt för alla som hanterar en webbplats. Speciellt om man själv utför vissa handlingar och åtgärder på sin egen webbplats. Visst finns det alltid hjälp att få, men även här är det viktigt att kunna sortera vad som är rätt eller fel. Även om du skulle anlita SEO byrå som ska optimera din webbplats ska du helst ha koll på vad de håller på med. Det finns tydliga riktlinjer för oss som arbetar med att optimera webbplatser och mobilapplikationer. De riktlinjer måste följas och tydliggöras för kunderna. Därför ska man helst kunna jämföra olika företag och personliga konsulter inom digital marknadsföring.

Det som kan bli jobbigt och förvirrande kan vara om du väljer att lita på varje påstående och information som finns ute på internet. Ibland kan det även vara egna kontakter i form av vänner och bekanta, som kan vilseleda med felaktiga metoder och kunskaper.

Förlita dig alltid på Google sökmotorns egna källor och sidor. Även andra sökmotorer har väldigt bra information och kunskaper online som man kan komma långt med.
Och glöm aldrig att anpassa din webbplats för internet användare, dela med de kunskaper som du har genom att skriva färska och nyttiga texter.